10 от най-изключителните места на Ла Палма | Всичко е въпрос на Вяра

vsichko e vupros na vyara

Една от най-очевидните отличителни черти на Канарските острови е красотата им. На всичкото отгоре Ла Палма, острова на когото аз имах късмета да прекарам моето доброволчество, носи прякора Красивия остров (La Isla Bonita), защото е особено поразяващ. Определено ми беше трудно да избера само 10 места за тази статия, така че очаквайте продължение.
 1. Летището на Ла Палма + селцето до него. Още с пристигането ми Ла Палма ме грабна с едно от най-красивите летища, на които съм била. Не само, че е страшно малко и спокойно, но е точно до океана. Също така на 5 минути пеш от него се намира едно сладурско рибарско селище, където може да прекарваш времето си докато чакаш някой полет да пристигне или в моя случай, докато веднъж чаках следващия за деня самолет до Тенерифе, защото бях изпуснала първия… (добре, че на ден има по десетина полета до Тенерифе!)
 2. Солниците на Фуенкалиенте. Въпреки, че южната част на Ла Палма е и най-бедната ѝ, тя крие перли, които заслужават да бъдат посетени. Солниците на Фуенкалиенте не само са възхитително красиви, но и са както доходоносни, така и природосъобразни. Те са семеен бизнес, който поставя на първо място изкуството да произвеждаш сол, а не комерса. Пък и се намират на най-южната част на острова, където приключва маршрута на вулканите.

 3. Гледището зад къщата ми. На един баир разстояние от моята къщурка, се намира едно от многото гледища или както им казват тук, мирадори, което освен че разкрива вълшебните гледки на местността има и пикник зона с пейки и маси.

 4. Сан Андрес. Точно на брега е разположено малкото селце Сан Андрес, което има изключително много запазени архитектурни наследства: църква, площад, неподправени къщи, като добавка към страхотната природа, която го заобикаля... 

 5. Тазакорте: едно от пристанищните градчета на острова. Имах голям късмет да трябва да присъствам на конференция тук, точно четири дни след пристигането ми на острова и да се докосна до вълшебството на това място толкова рано.
 6. Санта Круз де Ла Палма. Това е столицата на острова, която не знам как има статут на столица, при положение че има едва 15-хилядно население. Няма какво да не му хареса на човек в този град: има си красиво пристанище, голям и непокътнат плаж, добро благоустройство...

 7. Лос Тилос. Водопадът и дъждовната лаврова гора, които носят името Los Tilos (в пряк превод- Липите), са първият резерват на биосферата на ЮНЕСКО на острова, заради непокътността и чистотата на природата в областта. Снимката изобщо не може да се доближи до хубостта на мястото, но все пак, за да ви дам идея за него, ето.
 8. Плажът на ореховите дръвчета. Не се подлъгвайте по името, на Playa de Nogales не само, че няма никакви дръвчета, но и след 12 наобед няма никакво слънце. На всичкото отгоре, заради теченията на океана това е един от най-опасните плажове на острова, но пък е умопомрачително красив. Колко култови инстаграм снимки са правени тук...

 9. Старата мелница. Моето селце притежава много забележителности, но моето любимо място е старата мелница, чийто покрив разкрива най-хубавите гледки към селото и океана.
 10. Бреня Алта. Това градче е едно от най-богатите на Ла Палма и едно от най-гъзарските (тук се намират единствените международни хранителни вериги на острова), заради ключовото му местоположение между столицата Санта Круз и най-населения гран Лос Янос. Това, което го издига в моите очи обаче не е богатството му, а красотата му. Вижте за себе си.
Неповторимо място, нали? А това е само една малка част от него..
ПС:всички снимки съм ги правила аз, за добро или за лошо.

Ако искате да получавате още ценни сведения от моя блог, може да харесате моята фейсбук страница (цък) и да се абонирате за блога само с имейл, от най-горното дясно ъгълче на страницата, където си пише Абониране

Коментари

 1. "Ла красива палма" трябва да се преименува само да кажа; най-накрая да видим снимки. <3

  ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации